Biografie

ACHTERGROND
Als tiener studeerde ik viool en ging daarna naar de Kunstacademie. Vanuit de prachtige werking van het intensief bezig zijn met Expressie en de Schoone Kunsten kwam ik ertoe Kreatieve Therapie te gaan studeren. Naast een studie Psychologie koos ik ervoor de richtingen Beeldend en facultatief Drama- en Muziektherapie me eigen te maken.

WERK
In mijn vroege werkzame leven in het onderwijs en de psychiatrie raakte ik betrokken bij het trauma van plots-doofheid. Hier werd ik me nog meer bewust van de impact van non-verbale communicatie: hoe communiceren we als TAAL wegvalt? Wat is zichtbaar en het meest voelbaar?  Als therapeut en zelfstandig ondernemer heb ik gaandeweg de PRACTOC® methodiek ontwikkeld:
Personal Representation of your Authentic Centre Through Open Communication. Zowel in het werken in mijn atelier (workshops, cursussen) alsook in mijn praktijk (Creatieve Therapie en Communicatie Trainingen) is dit bepalend voor mijn werkwijze. 

In de trainingen Podiumvaardigheden en bij mijn Relatie Coaching werk ik altijd vanuit het uitgangspunt dat een knelpunt, vanuit een andere hoek benaderd, nieuwe inzichten oplevert en zelfs een winstpunt kan voortbrengen. Sommige groei heeft tegenstand nodig, blijkbaar. Mijn geschoolde intuïtie heeft zich daarbij in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Steeds meer ging ik zien hoe de dingen op een schijnbaar eenvoudig principe terug te leiden te zijn: het letterlijk of figuurlijk “anders leren kijken”.
Anders leren kijken, de dingen anders labellen. Het lijkt simpel, en dat is het ook.  Het begint met zonder veroordeling te zien waar het hapert of knelt. Daar liggen de veranderingskansen. Ik bied de ruimte en de veiligheid om volledig jezelf te zijn. Mijn psychosociale begeleiding bestaat er vaak uit door middel van spiegeling en terug-koppeling te kijken naar wat er daadwerkelijk gebeurt: wat voel je, waar denk je aan? Waar voel je het stromen, en waar stokt het in je? Waar word je blij van, en wat stoort je? Weet je ook waarom? We gaan aan de slag met je drijfveren. Stap voor stap. Het leuke is dat dit proces altijd met een zekere luchtigheid gepaard gaat. Samen brengen we de dingen onder woorden, of we gaan creatief/beeldend aan de slag. Steeds maak jij de keuze waar jij mee door wil: dat is immers de kracht van jouw focus op jouw innerlijk, op jouw persoonlijkheid? Wie ben je, en wie wil je zijn? Jij bepaalt je koers en der richting van je persoonlijke groei zelf.