Coaching & Creatieve Therapie

COACHING & CREATIEVE THERAPIE 

Mensen die eens eerlijk over persoonlijke of relationele zaken willen kunnen praten kunnen terecht in de praktijk van Van der Willik. 
Praten helpt. Zeker met iemand die daar voor geleerd heeft en jarenlange ervaring heeft opgebouwd in het begeleiden van veranderingsprocessen.

  • Een coach is een professional op het emotioneel communicatieve vlak.
  • Een coach is er helemaal voor jou – je kunt je ei kwijt zonder te hoeven filteren. Je mag helemaal jezelf zijn zonder rekening te houden met datgene of degene waar je even mee lijkt vast te lopen. Je uiten geeft vaak al lucht, waardoor er meer ontspanning is om beter naar jezelf en/of een ander te kijken. Van daaruit zal je al anders naar de bestaande situatie gaan leren kijken.
  • Een coach werkt als een buitenstaander, die je helpt anders met dingen om te gaan. Dat werkt relativerend en dat zal je meer inzicht geven in je eigen gedachten en gevoelens. Zo kan zij/hij je als mens en als persoon bevestigen, maar je soms ook verrassend op zaken tegenspreken of je juistop een ander been zetten. De therapeut/coach zal je met een glimlach bemoedigen je eigen diepere zelf te durven ontmoeten.
  • Dit anders-kijken, deze frisse benadering kan moeilijkheden zoals vastgelopen interacties helpen doorbreken. Een hernieuwde kijk op de zaak geeft lucht, en dat geeft vaak de nodige rust voor herstel. Weerbarstige patronen en wanhopige reactie-ketens kunnen soms verrassend eenvoudig ombuigen als je het anders hebt leren zien, er ander gevoel bij ontwikkelt, dingen anders gaat labellen. Eerst mag alles er gewoon zijn.
  • Je voelt je weer meer gewaardeerd.
  • Je krijgt weer zin in het NU.

Soms blijkt het dat niet zozeer het praten maar meer het non-verbaal aan de slag gaan goed werkt. Het is mogelijk om in mijn atelier met diverse materialen aan de slag te gaan. Je leert vorm-geven aan je gedachten en gevoelens. Het kan heel ontladend, bevrijdend en verrijkend werken om met tekenen, schilderen, boetseren of beeldhouwen veranderingsprocessen aan te gaan. Je kunt jezelf of je dagelijkse problemen vaak spiegelen aan hoe je dingen aanpakt,  of wat je maakt.  Met wat uit je handen komt kan soms meer blijken dan in soms al veel gebruikte woorden.

AANMELDING

Na AANMELDING via de mail is er altijd eerst een vrijblijvend kennismakings-gesprek. Ik zal vragen naar je weg tot nu toe en je willen horen over je verwachtingen, hoop of wensen. Als ik denk je hierin te kunnen helpen zal ik dat kenbaar maken.
Soms zal ik  je doorverwijzen. Vòòr alles gaat het om de wederzijds te ervaren “klik”. Als er een gevoel van sympathie en vertrouwen is, kunnen we met elkaar in zee gaan. 

Ik werk in cycli van een reeks ontmoetingen:
de INTAKE, dan een afgesproken aantal sessies waarin we aan de samen opgestelde doelen werken, en dan tot slot een EVALUATIE-bijeenkomst. Als blijkt dat iets meer tijd nodig heeft en dat het zinvol is om door te gaan, dan spreken we weer voor een periode af.

Klik hier om het contactformulier in te vullen.