Relatie Therapie

RELATIE THERAPIE

De relatie met onszelf spiegelt zich vaak in onze relaties met anderen. wat we storend vinden aan een ander kan zomaar iets zijn dat in onszelf raakt aan een taboe of een gevoelige plek. Vaak zijn irritaties of problemen terug te voeren aan aangeleerd gedrag. In mijn coaching zoek ik samen met jullie naar wat wel goed gaat, en van daaruit pakken we de dingen op die botsen of storen. Of de dingen die pijn doen, verdriet raken, of ons confronteren met onvermogen.

Mijn basisattitude is empathisch, ik ga mee en voel mee. Ik vind het belangrijk dat we ons veilig bij elkaar voelen en dat van daaruit dingen gezegd een aangekaart kunnen worden. Stap voor stap en vaak via een omweg raken we aan dat wat anders moet. Het màg anders, niets moet. Dat alleen al geeft dat onnodige stress van je af kan gaan glijden. Vanuit rust en acceptatie hervind je vaak de waardering die verloren leek. Humor is een belangrijke tool in gesprek met elkaar.

SCHEIDINGSBEGELEIDING

Soms is dan toch de kogel door de kerk: jullie gaan scheiden. Een hele beslissing. In alle gevallen zou het fijn zijn als dit met zo min mogelijk narigheid zal verlopen. Vaak ga je echter niet uit elkaar omdat de communicatie zo goed lukt. Juist dan is een coach de onafhankelijke “derde” die helpt stoom af te blazen zonder dat direct tegen elkaar en al helemaal niet tegenover de eventuele kinderen te doen. Geweldloos leren communiceren is iets dat we kunnen leren. Als je je gezien en gehoord voelt, kun je de situatie meer in balans tegemoet treden. “Scheiden zonder lijden” is het doel. Ook hier geldt dat het zinvol is zo veel mogelijk positief naar de veranderingen te leren kijken. Dat is vaak moeilijk en in het begin soms nog heel onwerkelijk. Toch zal dit uiteindelijk ieder meer voldoening geven, en meer waardering voor jezelf en voor de ander. Van daaruit ontstaat een betere opgroei-omgeving voor de kinderen. Deze vorm van coaching kan individueel maar ook samen. Of afwisselend. Eerlijk kunnen zijn staat voorop. Veranderingsprocessen gaan nooit zonder realisatie, acceptatie en verwerking. We nemen daar alle nodige tijd voor.
(Voor de meer praktische en zakelijke kant van het scheiden verwijs ik graag door naar instanties of collega’s die daarbij van dienst kunnen zijn.

In Studio Van Der Willik zijn mensen die contact zoeken om over persoonlijke dan wel relationele zaken te praten van harte welkom. Maar als het beter werkt om niet (alleen) te praten, maar om ook meer non-verbaal of creatief aan de slag te gaan, dan is het mogelijk om in het atelier met de handen te gaan werken.
Het kan heel ontladend, bevrijdend en verrijkend zijn om met tekenen, schilderen of beeldhouwen veranderingsprocessen aan te gaan. Het je op een andere manier leren uiten is vaak verrassend eenvoudig en nog meer bijzonder is het effect – het beeldend werken geeft een andere invalshoek aan het bezig zijn met de dingen waar je in het leven tegenaan loopt.


AANMELDING

Na aanmelding via de mail hebben we eerst een vrijblijvend kennismaking-gesprek  om te zien wat de verwachtingen of wensen zijn. Ook is de wederzijds te ervaren “klik” heel belangrijk. Als er een gevoel van sympathie en vertrouwen is, kunnen we met elkaar in zee gaan.

Ik werk vaak met cycli van ongeveer 8 ontmoetingen: de INTAKE, een reeks sessies en een EVALUATIE-bijeenkomst. Als blijkt dat het proces meer tijd nodig heeft en het zinvol is om door te gaan dan kan dat steeds met 7 vooruit betaalde sessies.

Klik hier om het contactformulier in te vullen.